Foto: Rallyflits

Op zaterdag 1 april 2023 vormt Zeewolde het middelpunt van een compleet vernieuwde Visual Art Rally onder het motto “geen grappen dit jaar”. Met een nieuwe organisatie, nieuwe klassementsproeven en nieuwe gemeenten belooft 2023 een jaar vol uitdagingen te worden. De wedstrijd vormt bovendien de openingsronde van het Nederlands Rally Kampioenschap en het Nederlands Historic Rally Kampioenschap.

In 2022 heeft de Stichting Rallyevenementen Voorthuizen na hun jarenlange inzet besloten te stoppen met het organiseren van rally’s. De Stichting Centraal Nederland Rally heeft vervolgens het stokje overgenomen en bestaat uit een geheel nieuw bestuur die allen, op hun eigen manier, al langere tijd betrokken is bij de rallysport. De leden van dit enthousiaste bestuur zijn Han ten Tuynte, Wilbert van den Burg en Peter Dirksen, aangevuld met Aart de Wilde als adviseur. Vanuit hun passie voor de rallysport wordt er volop gewerkt aan nieuwe projecten die passen in de tijd van nu.

Er is veel veranderd de laatste jaren in zowel de regelgeving als de mogelijkheden die vaak met elkaar te maken hebben. Met die wetenschap ligt de focus nu op het volledig rond krijgen van de Visual Art Rally om het seizoen 2023 goed en sportief met elkaar te beginnen. De organisatie is ondertussen in contact met de verschillende gemeente om alle benodigde vergunningen voor dit mooie rally evenement te verkrijgen en van alle informatie te voorzien die erbij komt kijken.

Op zaterdag 1 april staan er in totaal vijf klassementsproeven op het programma die elk tweemaal zullen worden verreden. Er wordt gestart met een buitenproef in Zeewolde, waarna de deelnemers een hele mooie buitenproef in Nunspeet voor hun kiezen krijgen. Na een zeer technische proef in de gemeente Harderwijk keert men vervolgens terug naar Zeewolde voor een korte service. Hierna zal deze lus van drie proeven nog eens herhaald worden door de deelnemers, die zich aan het einde van de middag mogen opmaken voor opnieuw een buitenproef in Zeewolde en aansluitend een publieksproef nabij het serviceterrein. ’s Avonds zal tijdens de tweede lus van deze twee proeven beslist gaan worden wie de editie van 2023 op zijn naam mag schrijven.

Een rallyevenement is niet iets wat je met een paar man kan organiseren, daar zijn veel mensen voor nodig. De organisatie van de Visual Art Rally zal dan ook in aanloop naar het evenement een uniek kijkje achter de schermen proberen te geven, om te laten zien wat er allemaal bij een rally komt kijken en hoeveel mensen daarmee bezig zijn. Binnenkort zal er meer nieuws gedeeld worden voor de deelnemers en het publiek, houd daarvoor de website en de socials van de Visual Art Rally goed in de gaten, hopelijk kunnen we er op zaterdag 1 april dan een mooi evenement van maken met elkaar!

Met sportieve groet,
Stichting Centraal Nederland Rally